Bakken met chocolade: Frambozen toffee bark met witte chocolade

Vandaag de eerste blog uit de nieuwe serie bakken met chocolade, Vanaf vandaag zetten wij elke donderdag een heerlijk recept voor gebak online, natuurlijk vol met chocolade. En de eerste week trappen wij natuurlijk af met een van mijn persoonlijke favorieten. Frambozen toffee met witte chocolade. Ik maak ze vaak in grote platen en breek ze dan in stukken. Maar je kan de frambozen toffee natuurlijk ook in vierkante stukken snijden en dan in de witte chocolade dopen voor een bonbon look. Hoe dan ook het is zeker een recept waar mee je de show steelt!

IMG_7259

 

Ingrediënten:

100g gepureerde frambozen (kan uit de vriezer)

1 theelepel citroen sap

150ml slagroom

200 gram suiker

1 eetlepel witte corn syrup of glucose stroop

Olijf olie voor de bakpan

200 gram witte chocolade

2 eetlepels gevriesdroogde frambozen

Doen:

Olie de bakpan 20 X 25 in en bekleed met bakpapier. Doe de citroensap, suiker en stroop in

de pan. Zeef boven de pan de gepureerde frambozen zodat de zaadjes in de zeef blijven zitten.

Verhit het mengsel tot het kook en roer goed door. Laat het koken tot 122˚-123˚C graden.

Giet het mengsel in de bakpan en laat het 2 uur afkoelen. Smelt de witte chocolade au-bain

marie en tempreer de chocolade. Giet de witte chocolade over de frambozen toffee. En

decoreer met de gevriesdroogde frambozen. Laat het een nacht rusten en snij het dan in grote

stukken.