Bakken met chocolade: Gebakken chocolade donuts

Het is weer donderdag! Dus weer tijd voor een heerlijk recept. Dit keer gebakken chocolade donuts. Het makkelijkste met een donut vorm. Maar ook zonder vorm te maken!

img_7124

Ingrediënten

Donuts:

140 gram patent bloem

100 gram suiker

25 gram cacao poeder

3 theelepels bakpoeder

1 theelepel vanille extract

1 ei

150 gram Griekse yoghurt

60 ml melk

60 ml olijfolie ( of zonnebloem olie)

1/2 cup mini chocolate chips, optional

 

Coating:

100 gram pure chocolade

50 gram roomboter

50 gram aardbei chocolade

 

Instructies voor de donuts

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de droge ingrediënten ( patentbloem, suiker, cacao

poeder en bakpoeder) in een mengkom. Zet dit even apart.

Meng in de kom van je mixer het vanille extract, het ei, de Griekse yoghurt, de melk en de olie. Mix

dit in de mixer en voeg ook de droge ingrediënten toe. Mix op een hoge stand tot een egale massa.

Doe het donutdeeg in een spuitzak en spuit in de donut vormen. Dit deeg loopt een beetje en is

daarom niet geschikt om los donuts op een bakplaat te spuiten.

Bak in de oven voor 10 minuten. De donuts zijn goed als de bovenkant terug veert als je ze zachtjes in

duwt.

Voor de coating:

Smelt de chocolade met de boter au-bain marie. Dip de donuts in de chocolade.

Smelt de aardbei chocolade au-bain marie en doe de chocolade in een spuitzak. Decoreer de donuts

met strepen aardbei chocolade.

Eetsmakelijk!