bakken met chocolade: chocolade fudge met karamel en zeezout

Als tweede blog in de bakken met chocolade serie gaan wij gewoon verder met weer een knaller van een recept, en wel ons best verkopende fudge! Namelijk de chocolade fudge met karamel en zeezout. Zodat jij hem thuis kan maken met jouw lievelingschocolade. Welke chocolade kies jij? Puur, melk of wit?

img_7272-1

Ingrediënten:

Blikje gecondenseerde melk

400 gram chocolade naar keuze

50 gram boter

Zeezout

Instructies:

Kook de gecondenseerde melk 3 uur totdat het een soort karamel wordt. Laat het blikje even

afkoelen. Bekleed ondertussen een vierkant taartblik met bakpapier.

Smelt de chocolade met de boter au-bain marie. Voeg een snufje zout bij.

Roer de karamel door de gesmolten chocolade en giet in een vierkant taart vorm.

Bestrooi met zeezout en laat opstijven in de koelkast.

Als de fudge is opgesteven haal je het blok uit de taartvorm en snij in blokjes.