Recept: Chocolade ganache taart

Ingrediënten:

*voor de bodem

90 gram bakmeel

50 gram roomboter

5 gram cocoa poeder ( 1 eetlepel)

1 eetlepel suiker

1 ei

2-4 eetlepels water.

*voor de vulling:

300 gram melk chocolade

150 ml slagroom

 

*decoratie

Zeebanket

*ook nodig

Rechthoekige bakvorm

Droogbonen

Bakpapier

 

Bereiden:

Vet de bakvorm in met olie of boter, en bekleed hem daarna met bakpapier. ( dan is de taart er

dalijk makkelijker uit te tillen door aan het papier te trekken )

Doe alle ingrediënten voor de bodem behalve het water in een keukenmachine. Pulse hem een

paar keer tot het mengsel kruimelt. Voeg twee eetlepels water toe . Pulse nog een keer tot het

een bal wordt. Wordt het niet meteen een bal? Voeg dan nog een eetlepel water toe. Herhaal

tot het een bal wordt.

Haal het deeg uit de keukenmachine en rol uit tot een rechthoek. En bekleed de bakvorm met

het deeg. Bedek nogmaals met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Zet 30 minuten in de

koelkast. Verwarm tegelijkertijd de oven op 180°C.

Bak de taart voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het bakpapier met

de bonen en bak de bodem nog 5 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.

Als de bodem afgekoeld is kan je de ganache maken. Snij de chocolade klein en doe de

chocolade stukjes in de kom. Verwarm de slagroom tot het net niet gaat koken. Giet de

slagroom over de chocolade en roer tot het een egale massa vormt. Je kan hier eventueel

vanille extract aan toevoegen, Maar let dan op dat het een extract is op alcohol basis. Die op

waterbasis gaan niet samen met chocolade.

Giet de ganache in de bodem en laat 1tot 2 uur stollen in de koelkast. Haal de taart uit de

koelkast en versier met het zeebanket. Laat nog 1 uur opstijven.