ontstaan van valentijnsdag

Valentijnsdag meer dan commerciële poeha

Je moet wel denken daar is hij weer, die commerciële feestdag met al die hartjes en slijmerige teksten. Valentijn de dag van de liefde staat alweer bijna voor de deur. Ondanks dat het een enorm commercieel feest is houden wij er stiekem ook wel van. Wie wordt er nu niet graag eens verwend. Zeker chocolade sla ik niet af!

Toch begon Valentijnsdag best romantisch. De oorsprong is niet helemaal zeker maar Het bekendste verhaal gaat over de jonge Valentijn, die op 14 februari van het jaar 270 het slachtoffer werd van zijn geloof. Hij, een Romein, bekeert zich tot het Christendom. Op die bewuste 14e februari wordt Valentijn gemarteld en onthoofd. Hij ziet nog net kans om het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen. ‘Van je Valentijn”, staat erop.

Behalve de doodgemartelde briefschrijver, is er in de derde eeuw een priester die Valentijn heet. Deze priester trouwt in het geheim jonge paren. De Romeinse keizer Claudius is van mening dat ongehuwde mannen betere soldaten zijn en heeft een verbod afgekondigd. Claudius neemt Valentijn gevangen en rond 14 februari wordt hij terechtgesteld. In 496 roept paus Gelasius I 14 februari uit tot de dag van de heilige Valentijn. Toch niet zo toevallig dus, die datum.

De heilige Valentijn heeft echt bestaan, Er zijn alleen twijfels welke Valentijn nu echt de inspiratie was voor Valentijnsdag. Ach ik vind ze stiekem allebei wel romantisch.

Of je nu single bent of niet laten wij een beetje van die liefde de wereld in sturen.  Daarom hier 5 manieren om Low budget de liefde de wereld in te verspreiden.